Translate

söndag 4 december 2011

Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake
 
 
 
Botten:
100gram smör
Ca 16stora/32små pepparkakor
 
Fyllning:
400gr philadelphiaost
2dl creme fraiche
2ägg
1½dl socker
1tsk vaniljsocker
10-15 droppar av citronsaft
 
Garnering:
Bär och frukt
 
Smält smöret och krossa samman pepparkakorna, blanda sedan dessa till en "deg"
Tryck ut den i en springform.
Separera äggvitorna från gulan i två olika skålar. Blanda sedan
gulorna med philadelphiaosten, creme fraiche, vaniljsocker och citronen.
Vispa sedan vitorna och tillsätt sockret,
för att sedan röra ner det tillsammans med den andra smeten.
Höll över pepparkaksbotten och låt den sedan frysa några timmar.
Ta fram ca 20min innan servering och garnera med syrliga bär och söta frukter.

SMASKENS NU I JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar