Translate

fredag 9 december 2011

Knäck

Vid nio i morse kom Moas tjejkompis, och dom hade verkligen rolitgt tillsammans. Dom hann med att måla, dega, rita, spela spel, leka mamma, pappa, barn o.s.v. Fick nog lite av deras energi så jag bakade nya saffransskorpor och vanlig hederlig knäck. Ska man göra knäck så är mitt råd att använda en temp, för att få rätt konsistens på den. 120-125 grader blir knäcken hård, men mer åt det mjuka hållet. Alltså, nästa lite som kola. Men kokar du den i 130grader så blir den knaperhård. Upp till var och en...

KNÄCK

2dl socker
2dl ljus sirap
2dl grädde
1msk smör

Blanda allt i en kastrull och sjud den i 40 min.
Räcker till ca 60 knäckformar 



Nu får vi verkligen vinter ute. Hoppas bara att graderna inte överstiger nollan så det bara blir slask av alltihopa. Ikväll blir det bara mys med gubben och barnen. UNDERBART!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar