Translate

onsdag 7 mars 2012

Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj


INGREDIENSER
10 pers

PAJDEG
3dl vetemjöl
100g smör
3msk vatten

KRÄM
3st citroner
3dl vatten
1½dl strösocker
1dl maizena
3 äggulor
1msk smör

MARÄNG
3 äggvitor
1dl socker

Sätt ugnen på 200grader.
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ca 25cm i diameter.
Förgrädda i 15min i nedre delen av ugnen, låt sedan det svalna och sänk värmen till 150grader.
Gör krämen: Riv skalen och pressa saften ur citronerna.
Blanda vatten, socker, maizena och citronsaften i en kastrull.
Koka upp blandningen under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulorna, ställ tillbaka kastrulle på värmen.
Låt krämen bara sjuda upp och rör ner skalet av citronerna och smöret.
Låt krämen sedan svalna innan du häller över den till pajskalet.
Gör marängtäcket: Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner sockret under omrörning.
Bred marängen över krämen och grädda mitt i ugnen i ca 10min.
Servera pajen ljummen eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar