Translate

fredag 23 mars 2012

Recept: Kladdkakecheesecake

Vad vore inte bättre än att pröva denna läckerhet till helgen?
Brukar besöka en helt underbar sida som heter Hildas hem, och där fann jag receptet.

Hildas smaskiga Kladdkakecheesecake
Från Hildas hem

INGREDIENSER

Botten
150 gram smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 dl krossade pepparkakor och/eller digestivekex
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao

Fyllning
2 st ägg
1 st pressad limefrukt
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
400 gram philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.
Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar