Baka då Leilas knäckiga äppelkaka med kardemumma.Till pajen serverar hon råkräm, en hemlagad vaniljkräm på vaniljstång, äggulor och vispgrädde. Mmm...
Äppelkaka |
Ingredienser
Äppelkaka
1st ekologiskt ägg2dl strösocker1tsk vatten2dl vetemjöl1tsk vaniljsocker0.5tsk bakpulver100g smör, smält4-5st syrliga svenska äpplenStrösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddningsmör till formen
Råkräm, ca 8 portioner
1st vaniljstång3st ekologiska äggulor1dl strösocker
6dl vispgrädde
6dl vispgrädde
Gör så här
1. Äppelkaka
Rör samman ägg, strösocker och vatten.
Rör samman ägg, strösocker och vatten.
2. Rör ner smält smör.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
7. Råkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
8. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
9. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar