Translate

torsdag 12 april 2012

Vinbärsgoda rutor med maräng

Provade att göra en ny kaka inför påsken, som jag tyvärr bara fick frysa in.


Vinbärsgoda rutor med maräng
Ca 20 st

SMETEN
3dl socker
75g smör
5 äggulor
6dl mjöl
3tsk bakpulver
1½msk vaniljsocker
2½dl kall mjölk
3msk vatten

VINBÄRSGOTT
5 äggvitor
5dl socker
1½msk vaniljsocker
5dl vinbär

Sätt ugnen på 200grader.
Rör socker och margarin till en massa, tillsätt sedan gulorna.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i massan, 
omväxlande med mjölk och vatten.
Bred ut smeten i en smord form som är bröad, långpanna 30*40cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15min.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör sedan i socker och vaniljsocker.
Blanda sist i vinbären.
Ta ut kakan och höj temperaturen till 250grader.
Bre på vinbärsmassan och grädda i ytterligare 5-6 minuter.
Skär kakan i fyrkanter.
Går att frysas.

1 kommentar: