Provade att göra en ny kaka inför påsken, som jag tyvärr bara fick frysa in.
Vinbärsgoda rutor med maräng
Ca 20 st
SMETEN
3dl socker
75g smör
5 äggulor
6dl mjöl
3tsk bakpulver
1½msk vaniljsocker
2½dl kall mjölk
3msk vatten
VINBÄRSGOTT
5 äggvitor
5dl socker
1½msk vaniljsocker
5dl vinbär
Sätt ugnen på 200grader.
Rör socker och margarin till en massa, tillsätt sedan gulorna.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i massan,
omväxlande med mjölk och vatten.
Bred ut smeten i en smord form som är bröad, långpanna 30*40cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15min.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör sedan i socker och vaniljsocker.
Blanda sist i vinbären.
Ta ut kakan och höj temperaturen till 250grader.
Bre på vinbärsmassan och grädda i ytterligare 5-6 minuter.
Skär kakan i fyrkanter.
Går att frysas.
Men va goda dom ser ut ! Måste testa nån gång !!
SvaraRadera