Här kommer ett recept till marängbottnar till en tårta.
Botten:
75g smör
2dl florsocker
5st äggulor
1,5dl mjöl
1,5tsk bakpulver
4msk mjölk
Vispa smöret tillsammans med florsockret till en slät "kräm".
Lägg i en äggula i taget medans du vispar.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa sedan ner det i smeten.
Avsluta att tillstätta mjölken.
Bred krämen i en form med bakplåtspapper i.
Marängen:
5 äggvitor
3dl socker
Vispa äggen poröst och tillsätt sockret lite i taget.
Vispa tills du fått en fast maräng.
Bred marängen över krämen på plåten.
In i ugnen i ca 20 min, 175grader.
Vänta tills den kallnat innan du delar på tårtan i två delar.
Fyll sedan den med det som önskas.
Ex: Grädde, citronmousse, bär och frukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar