8-10 bitar
PAJDEG
75g smör
12st digestivekex
FYLLNING
3dl grädde
1dl socker
3st gelantinblad
200g philadelphiaost
250g hallon
Färska bär till garnering
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Lördagsmorgon.. Barnen och jag är själva hemma eftersom Niklas igår åkte iväg med några kompisar för att fiska och sova över i Daniels sommarstuga.
Ska snart koka gröt och sedan städada undan lite. Ska träffa Anna en sista gång innan hon åker tillbaka till Göteborg imorgon igen. Trist! Önksade att hon bodde närmare så vi kunde träffas lika ofta som nu när hon är hemma..
När Niklas kommer hem blir det att måla sista vändan, så då är det sedan bara till att börja tapetsera. De går sakta men säkert frammåt. =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar