Härliga cupcakes med smak av julen
av Leila
Leilas Christmas cupcakes |
Ingredienser 12 cupcakes:
3st ekologiska ägg
2.5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
50g smör
3tsk pepparkakskrydda
1dl gräddfil
2msk kallt kaffe
3.5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
3msk kakao av god kvalitet
1nypa salt
100gmörk kvalitetschoklad 70 %
100gmörk kvalitetschoklad 70 %
White chocolate frosting (12 cupcakes):
200g vit choklad av god kvalitet
200g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad
(i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner chokladen i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad
(i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen.
Låt stelna något i kyl eller frys.
11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med
guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar